В прокуратурата е въведен двоен стандарт, което е недопустимо в правото.

...
В прокуратурата е въведен двоен стандарт, което е недопустимо в правото.
Коментари Харесай

Рашков: Гешев превърна прокуратурата в придатък на политическата власт

В прокуратурата е въведен двоен стандарт, което е недопустимо в правото. Това разяснява пред bTV Бойко Рашков. Бившият началник на бюрото за надзор на СРС-тата от през вчерашния ден е в правния съвет на президента Румен Радев. Рашков сподели още, че основният прокурор Иван Гешев е трансформирал държавното обвиняване в придатък на политическата власт.

Юристът сподели още, че влизането на прокуратурата в президентството провокира доста въпроси. Единият от тях е за какво трябваше да се подвига звук. " Шумотевицата у нас е привилегия на политиците. Чрез нея отключват доверие на жителите към личните си дейности и упования в посока възможни политически събития ", изясни Рашков. По думите му шумотевицата е въведена през последните два мандата на основните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев. Според Рашков шумът обслужва единствено политически ползи. " Процесуалната активност, която би трябвало да се извърши в административна постройка, е известно по какъв начин се реализира по закон и не е нужно да се подвига звук, в случай че не се преследват политически ползи ", уточни той.

Според него президентът Радев не е защитил бегълци от правораздаването, както твърди основният прокурор в Туитър. " Беглецът, който в този момент е в Азия, беше тук до наскоро. А осъществените от него действия, за които е упрекнат, са направени по времето на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров, Менда Стоянова, пресаташето на премиера и доста други ", сподели Рашков по адрес на Божков.

И добави, че се е оказало, че държавните органи, които " доста добре знаят, че 5 години не се заплащат съответните такси, стартират да преследват индивида, с който са си общували ". По думите му във всяка цивилизована страна принципалът, който управлява Комисията по хазарта, в случай че има загуба от 700 млн. лева, следва да подаде оставка. А в случай че има прокуратура - да бъде измамен под наказателна отговорност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР